Je trading set-up

Om succesvol te kunnen daytraden, hoef je niet de meest geavanceerde en zware computer te bezitten. Hoe ziet je trading set-up eruit?

Computer en besturingssysteem

De hele wereld in daytrading draait eigenlijk nog steeds op Windows. Ben je een echte Apple-fanaat? Geen probleem, wanneer je bereid bent om bijvoorbeeld via Parallels een Windows-omgeving te draaien op je Apple-computer.

De meeste Windows PC’s met Intel I5 en 8MB werkgeheugen volstaan al.

Schermen

Waar daytrading zich echt onderscheidt van de gebruikelijke kantoor set-up, is het gebruik van schermen. Het is wel aan te raden om (in elk geval) twee grote schermen te gebruiken. Je hebt ruimte nodig om verschillende charts te kunnen bekijken en ook je broker software neemt veel ruimte in. Kies wel voor kwaliteit, het gaat ook om de gezondheid van je ogen. Ik zeg er gelijk bij: toen ik begon, begon ik op een laptop met daarnaast een 23 inch monitor. Je hoeft niet groot te beginnen.

Zelf gebruik ik inmiddels drie BenQ EW3270u 32 inch 4K schermen. De prijs van deze monitoren verschilt nogal per aanbieder. Je zou er niet meer dan € 399 voor moeten hoeven betalen.

Ik adviseer wel minimaal twee goede 27 inch monitoren, minimaal Full HD.

Tips

  • Wat je echt niet wilt is dat middenin een trade, nog voor je je stoploss hebt kunnen zetten, de Wifi uitvalt. Ik heb het zelf meegemaakt dat ik, toen ik de boel eindelijk weer aan de praat had, al 400 dollar in het rood stond. Gebruik daarom altijd bekabeld internet. Het is betrouwbaarder en bijna altijd ook sneller.
  • Je zult om te leren daytraden, hoe ongezond misschien ook, veel tijd doorbrengen achter je schermen. Zorg dus voor een goede werkhouding. Een tafel of bureau op de juiste hoogte en een goede stoel zijn onmisbaar. En bezuinig niet op je muis. En zorg dat je een reservemuis in de buurt hebt liggen.